skip to Main Content
FIRE-lifestyle Nader Bekeken

FIRE-lifestyle nader bekeken

FIRE is over komen waaien uit Amerika, er is zelfs een heuse FIRE-lifestyle! Het is een methode die er op gericht is om zo snel mogelijk financieel onafhankelijk te worden. Zo kun je stoppen met werken en tijd besteden aan zaken die je belangrijker vindt. Zoals je gezin, reizen, hobby’s en noem maar op. Maar hoe ziet dit er nu in de praktijk uit? Wat moet je er voor doen en hoe streng moet je je er aan houden? In dit tweede blog over FIRE vertellen we je meer over de FIRE-lifestyle. Lees snel verder.

FIRE in het kort

Met FIRE gebruik je een deel van je vermogen om te investeren op de beurs. Het doel is om zo snel mogelijk financieel onafhankelijk te worden. Meer geld om te investeren verkrijg je door te besparen, meer te gaan verdienen of door een side business te starten.

Wat is de FIRE-lifestyle?

De originele FIRE-methode is erop gericht zoveel mogelijk geld over te houden om te investeren. Je bespaart zo veel mogelijk, zodat je meer geld over hebt om te investeren. Maar door géén geld uit te geven, mis je ook leuke ervaringen en geluksmomentjes. Bijvoorbeeld die decadente kop koffie in dat leuke koffietentje. Of het je dat allemaal waard is voor het grote doel kun je alleen zelf beslissen. Het is maar net hoe vastbesloten je bent en hoe snel je financieel onafhankelijk wilt worden.

Nieuwe FIRE-varianten

Zoals alles wat groot wordt, ontstaan er op een gegeven moment nieuwe varianten en stromingen. Zo zijn er inmiddels varianten waarin mensen niet perse financieel onafhankelijk proberen te worden. Zij proberen een passieve inkomstenstroom te realiseren. Zo hoeven ze niet meer fulltime te werken, ervaren ze minder stress en houden ze meer tijd over voor zingeving. Welk doel je ook hebt, het is altijd aan te raden om te starten met het maken van een goed uitgedacht plan. Op internet is veel informatie over FIRE te vinden. Verdiep je er goed in en stippel je strategie uit! !

De FIRE-barista

Een goed voorbeeld van een FIRE variant, is de FIRE-barista. Deze mensen streven niet direct naar financiële onafhankelijkheid, maar passen FIRE toe om hun inkomen aan te vullen. Zij besteden hun dagen met werk of bezigheden waar ze gelukkig van worden. Zoals bijvoorbeeld een leuke baan als barista! Normaal gesproken kun je hier nauwelijks van rond komen, laat staan een gezin onderhouden. Met FIRE om hun inkomen aan te vullen kunnen ze alsnog hun droomleven leiden.

Wat is jouw FIRE-lifestyle?

Nu je weet wat de mogelijkheden zijn, kun je aan de slag met het ontwikkelen van een strategie die jouw droomleven dichterbij brengt. Ben jij ook bezig met FIRE of denk je eraan om hier mee te beginnen? Vertel ons over je strategie en, als je er al mee begonnen bent, hoe dit je in de praktijk bevalt. Stuur ons een bericht, dan kunnen we de reacties verwerken in een derde deel van deze serie!

Back To Top