skip to Main Content

Over mijn geldboom

“Van hard werken is nog nooit iemand doodgegaan, maar waarom zou je het proberen?” Dit is de vraag die ik en mijn vrienden onszelf stelden na een aantal jaar voor een baas te hebben gewerkt. We hadden braaf een opleiding gevolgd en werkten ons het snot voor de ogen om carrière te maken. Maar al snel bleven we op hetzelfde niveau steken. Alsof er een soort glazen plafond was waar we maar niet doorheen kwamen. Bovendien hadden we nauwelijks meer tijd voor de dingen in het leven die we echt belangrijk vonden. Dat moest anders kunnen!

Samenwerken aan een betere financiële toekomst.

Vast in de mallemolen

Hoe ontsnap je aan de mallemolen?

Net zoals veel anderen hadden we vaste lasten en verplichtingen. Hierdoor zaten we vast in de mallemolen van: eten, werken, slapen. Dit leverde ons veel stress op. Tijdens een vriendenweekend in 2016 bleek dat eigenlijk iedereen met dit probleem kampte. Dat was het moment dat we besloten dat het anders moest. We zijn ons toen samen gaan verdiepen in een manier van leven die ons meer zingeving en vrijheid zou bieden

Tijd is geld

De sleutel bleek in de financiën te liggen. Tijd is immers geld. We verkopen onze tijd aan een baas, en in ruil daarvoor ontvangen we een salaris. Hiermee kunnen we in ons levensonderhoud voorzien, en hopelijk in extra dingen die het leven de moeite waard maken. Maar we hebben weinig vrijheid en zeggenschap over onze keuzes en ons leven. Door ons uitgavenpatroon kritisch te bekijken, leerden we wat belangrijk was en wat niet. Door het maken van slimme keuzes hadden we minder geld nodig. Ook vonden we nieuwe manieren om inkomsten aan te boren. Dit resulteerde in minder stress en meer vrijheid om écht te leven.

Mijn Geldboom

Nu we tijd over houden voor andere zaken, hebben we pas echt tijd om stil te staan bij wat het leven de moeite waard maakt. Dit wensen we ook anderen toe. Daarom delen we onze kennis in dit blog. Zo kan iedereen een eigen geldboom creëren en zijn of haar mooiste leven leiden.

De vrijheid om je eigen leven te leiden dankzij de blogs van Mijn Geldboom.
Back To Top